Kako dekorisati enterijer svog doma? Ovih 5 stvari morate znati! Budite u trendu.

Prilika da uredimo dom po svom ukusu je nešto čemu se svi radujemo i čemu pristupamo sa posebnom pažnjom. Koliko god da smo zadovoljni izgledom našeg stana ili kuće za koji smo se prvobitno odlučili, posle određenog vremena bi neke stvari trebalo promeniti, a prostor osvežiti.

Ako ste se odlučili da u svoj dom unesete promene, krenite od manjih stvari. Ne morate promeniti kompletan nameštaj da bi vaš dom izgledao modernije, dovoljno je da osvežite jedan deo prostorije, a najveći efekat će svakako imati drugačiji izgled zidova. Budući da su tapete ponovo popularne u opremanju enterijera, predstavljamo vam pet saveta za njihov izbor.

Za dom koji je savršeno dekorisan, potrebno je da stvari komuniciraju jedna sa drugom, odgovaraju jedna drugoj i da su u međusobnom balansu.
Andrée Putman
Arhitekta i dizajner enterijera, Pariz

1. Najpre odredite željeni stil

Šifra proizvoda: 315

Ukoliko se opredelite da dizajn enterijera poverite arhitekti, on će vas svakako konsultovati oko željenog stila opremanja. Takođe, izbor preovlađujućeg stila biće poželjan i ukoliko stan opremate samostalno.

Od izabranog stila zavise radovi koji prethode lepljenju tapeta, recimo gipsarski deo posla i postavljanje rasvete. Bilo da se opredelite za moderan minimalistički stil, svedeni skandinavski, rustični, romantičan, retro ili klasičan stil, probajte da ga se držite u potpunosti.

2. Vodite računa o bojama

Upotreba boja u dizajnu enterijera je stvar koje se mnoge osobe na neki način plaše. Ukoliko sami uređujete svoj prostor potrebno je da pažljivo planirate gde će se koja boja naći i koliko puta će se ponoviti.

Preporuka je da se pored bele, u prostorijama nađu najviše još tri boje, koje opet treba da budu u istom tonalitetu. Ukoliko je prostorija bela, a nameštaj neutralan, boje drveta, beo ili siv, interesantne tapete u dve boje će osvežiti prostor i dati mu život. U tim situacijama, tapete su te koje pružaju identitet prostoru.

3. Sve linije u istom pravcu

Prilikom izbora tapeta obratite pažnju na njihov dezen, naročito ukoliko imate nameštaj, draperije i tepihe sa dominantnim linijama. Na primer, ako želite da sačuvate stare stolice sa horizontalnim linijama na mebl štofu, i krugove ili elipse na zavesama, izražena geometrija na tapetama će biti previše. U takvim prilikama radije birajte one tapete sa sitnim ornamentima ili cvetnim dezenom.

4. Efektan zid

Često se desi da nakon renoviranja stana shvatite da imate jedan ili više zidova u stanu koji nemaju baš nikakvu funkciju.

Šifra proizvoda: 219

Na takvom zidu se ne nalaze slike, ni komadi nameštaja, a deluju nekako prazno. Idealna prilika za kreativnu dekoraciju zidova koji će osvežiti prostor, a dobra ideja je da se takav zid obloži tapetama koje su stilski povezane sa nameštajem. Zid sa tapetama tako dobija smisao i estetsku povezanost sa ostatkom prostorije.
Za te prilike pogodne su tapete sa više boja i dominantnijom grafikom. Ukoliko niste baš zainteresovani za eksperimentisanje sa bojama, možete se opredeliti za tapete sa sivim ili crno belim motivima.

5. Izbor sobe za izabran foto tapet

Šifra proizvoda: 222

Na kraju dolazimo možda i do najbitnije stavke, a to je izbor sobe. Tapete za dnevnu sobu, ne bismo baš savetovali da zalepite u spavaću sobu, ili obrnuto. Potrebno je uskladiti funkcionalnost tapete, motiva i boje najpre. Soba za relaksaciju i odmor je potrebno ispuniti prijatnim bojama i motivima koji imaju poentu dodatne stimulacije za odmor.

Kvalitet proizvoda

Jedna od najbitnijih stvari je da li su Vaše tapete rađene 100% EKO bojom. 
Kengur tapete ne predstavljaju problem Vašim mališanima kao ni kućnim ljubimcima, i kao takve su 100% bezbedne za Vaš dom.

Pored već sniženih cena iskoristite dodatnih 20% popusta!

Nakon što odaberete svoj dezen u polje “Kod kupona” upišite šrifru kupona (u ovom slučaju off20), zatim na dugme “Iskoristi kupon”
Nakon toga dodatni popust će biti obračunat.