-(Klasične) tapete i foto tapete – u čemu je razlika?

Da bismo Vam približili razliku izmedju naših vrsta foto tapeta, moramo prvo da napravimo (za one koji ne znaju) glavnu razliku između (klasičnih) tapeta i foto tapeta.

Foto tapete se najčešće štampaju na ploterima, velikim štamparskim mašinama, dok je proizvodnja klasičnih tapeta znatno drugačija.
Takođe, klasične tapete su najčešće “ponavljajuće” – odnosno svaka rolna je ista.
Još jedna bitna razlika između tapeta i foto tapeta jeste što tapete dobijate u gotovim (standardnim) dimenzijama, dok foto tapete najčešće pravimo po merama koje Vi želite.
Iz tog razlika uglavnom bacite više od petine rolne da biste upotpunili svoj klasični tapet, dok kod foto tapeta nema nikakvog viška.

Svakog dana dobijamo razne upite za slike koje ste našli kod drugih a želite da vam je mi izradimo. Mi u Kenguru se maksimalno trudimo da se istaknemo pre svega po kvalitetu naših slika i kvalitetu same štampe. Ukoliko neku sliku nemamo u našoj bazi (koja ima preko 10.000 dezena), vrlo verovatno da ta slika ne ispunjava naše kriterijume.
Naravno, pored toga još jedna (možda i najbitnija) stavka je materijal i boje koje su korišćene za izradu tapeta.
Kenguru je mnogo stalo do ekologije i zato mi koristimo najsavremenije ECO boje koje imaju sertifikat da nisu toksične (otrovne) i da su bezbedne za ljude i životinje koje borave u prostorijama gde su postavljene tapeta. Takođe, materijale koje koristimo ispunjavaju FSC sertifikat – odnosno proizvedeni su iz šuma kojima se upravlja odgovorno i pružaju ekološku korist.

E sad, verovatno ono što Vas najviše zanima! 🙂

-Vrste tapeta? Standardne tapete, super Premium tapete i samolepljive tapete – Prednosti i mane

-Standardne tapete su tapete koje se prave na 115gr polu-mat papiru. Lepe se lepkom za tapete i spadaju u “lake” tapete. Standardne tapete, po deklaraciji, možete postavljati na fine, ravne, izgletovane zidove.

-Super PREMIUM tapete su “kategorija” iznad standardnih foto tapeta. Prave se na 130gr polu sjajnom papiru i daju idealan kvalitet Vašim foto tapetama. Lepe se lepkom. U odnosu na standardne tapete odlikuje ih lakša montaža, širi spektar boja kao i sam kvalitet i dugotrajnost.

-Samolepljive foto tapete su “sam vrh” foto tapeta. Kengur samolepljive tapete NISU štampane na “PVC foliji” kao što rade svi ostali i po njima smo zaista prepoznatljivi. Većina majstora koja se susrela sa “samolepljivim PVC tapetama” ima jako gorko iskustvo, jer PVC foliju mogu zalepiti jedino stručni ljudi koji se bave isključivo folijama.
Kengur samolepljive tapete su prave SAMOLEPLJIVE TAPETE – naše tapete ćete montirati potpuno sami, bez majstora!


Ukoliko imaš neko pitanje, možeš nas kontaktirati na stranici – KONTAKT.